« Forrige side
  

Hardanger
Her findes guidede turer på Hardangervidda Nasjonalpark, fiskeri eller turer på Hardangerfjorden, fjeldturer, isgletscherturer, hundekørsel, isfiskeri, helikopterturer, kanoturer, fjeldklatring, bueskydning, laksefiskeri, gårdbesøg, tur i frugthaver, servering af Hardangerspecialiteter i gamle røgeri, middelalder værelser eller landejendomme, besøg på Ullensvang forskningscenter, Hardanger bestikk, museums besøg, koncerter, kulturelle aktiviteter og ridning.

  

Trolltunga
Trolltunga ligger 1100 moh og er en spektakulær stendannelse som står horisontalt ud fra fjeldet ca. 700 meter over Ringedalsvatnet, i Skjeggedal ved Tyssedal i Odda kommune, Hordaland fylke. Det anerkendte Tripadvisor har udpeget Trolltunga som et af verdens ti mest forbløffende steder. Det anbefales at planlægge en tur til Trolltunga en gang i mellem midten af juni og slutningen af september pga. sneforholdende i fjeldet. Den klassiske rute er 11 km og har en højdeforskel på ca. 1000 meter. Turen til Trolltunga er for folk i god form. Der er mulighed for guidede turer i ulige uger.
 

Dronningestien
HM DRONNING SONJAS PANORAMATUR / DRONNINGSTIEN - svær fjeldtur
Turen er den eneste, som kan tituleres med HM Dronning Sonja. De sidste 20 år er turen rundt om Hotel Ullensvang blevet en af Dronningens favoritter, som hun gennemfører enten til fods eller på ski. Turen begynder på Røte (”Velteplassen”), som ligger 6 km nord for Hotel Ullensvang (mellem Lofthus og Kinsarvik), man fortsætter op ad traktorvejen til Hardangervidda, 890 moh, hvor den markerede sti begynder. Ordet panorama beskriver udsigten i al sin pragt, med udsigt mod Sørfjorden, Odda, Folgefonna, Hardangerbroen og Eidfjord. Man kan også se over til Kvanndal og Utne, og fjorden ind mod Kinsarvik. Turen tager ca. 6 timer. En del af stien udgør 616 trappetrin lavet af lokale munke som begyndte i 1210 og var færdig i 1537, de er i dag kendt som Munketrapperne.

 

HENG - ET GLIMT AV DRONNINGSTIEN - middel fjeldtur
Turen giver dig et glimt af HM Dronning Sonjas panoramiske tursti. Man starter på Røte (”Velteplassen”), 6 km nord for Hotel Ullensvang (mellem Lofthus og Kinsarvik) og fortsætter op ad traktorvejen til Hardangervidda, som ligger 890 moh. På toppen er man garanteret en spektakulær udsigt over hele Hardangerfjorden. Turen tager ca. 2,5 timer.

 


Vandrerturer på Lofthus og omegn
Hardanger frugtsti - Vandring i frugthaven
Ullensvang er den største frugthave i Norge, med over 500.000 frugttræer. Det hele begyndte for over 800 år siden på gården Opedal i Lofthus. Vandring i frugthaven tager dig med på en rejse gennem hjertet af norsk frugtproduktion.

 

Vandring i Elvadalen
Kombiner frugtvandring med en tur i Elvadalen som ligger op til elven Opo. I enden af dalen kan du opleve vandfald på nært hold. Bjødnebykse er pladseret på venstre side og på højre side, på 400 meter, har du Skrikjo. Turen tager typisk 2-2,5 timer.

 

Hardanger vandfaldssti - Husedalen
Besøg Husedalen - en nydelig dal i hjertet af Hardanger, som har hele fire ekstraordinære vandfald. Med centrum af Kinsarvik som udgangspunkt, går ruten hele vejen op til grænsen af Nationalparken og indgangen til Tveitafoss kraftværk. Det anbefales at bruge bil for at komme til startpunktet. 

 

Gletschervandring på Folgefonna - Norges tredje største gletscher
Fra Jondal
Sæson: 1. maj - 30. september
Min. alder: 8 år
Udendørsoplevelser i Jondal og i Folgefonna Nationalpark. Daglig guidet gletschervandring til Juklavassgletscheren på ca. 4-6 timar.

 

Fra Odda
Sæson: 15. juni - 1. september
Guidet gletschervandring ind til blåisen. På turen krydses en elv, der er mulighed for at klatre i gletscherrevne. 

 

Gletschervandring på Buarbreen
Sæson: 15. juni - 1. september
Buarbreen er en arm af Folgefonna. Man kan se gletscheren i det fjerne fra parkeringspladsen, og der er afmærkede stier helt frem til enden af gletscheren. 

 

Via Ferrata i Tyssedal 
Min. alder: 15 år
Tysso Via Ferrata er en klatrerute som ikke kræver tidligere erfaring. Man får tildelt nødvendig udstyr og klatrer sammen med en guide.

 

Skjeggedal i Tyssedal
En smuk dal med mange mulige turer. Man kan for eksempel besøge Ringedalsdammen enten ved at køre eller gå op langs anlægsvejen. Lige ved Mågeli kraftvært ligger trallebana til Mågelitopp. Her kan man gå op og indover Hardangervidda eller til fjellformasjonen Trolltunga.

 

 

Fjordcruise - oplev den fantastiske Hardanger fjord
Oplev dronningen blandt norske fjorde. Rejs på et eventyrligt fjordcruise indover Hardangerfjorden. Båden anløber mange flotte landsbyer, og i Eidfjord har man også mulighed for at udforske endnu mere med en tre timers sightseeing til Hardangervidda Natursenter og Vøringsfossen. 

 
 

Folgefonna sommerskisenter
Oplev glæden og oplevelsen af at stå på ski i Hardanger midt på sommeren. Folgefonna sommerskicenter ligger på isgletscheren Folgefonna 1100 meter over havet. Du kan komme med båd fra Lofthus og bil eller bus fra Jondal. Ski og alpinudstyr, skilift og cafeteria er tilgængelig. Derudover kan man få guidede turer på isgletscheren efter aftale. Skicentret har en fantastisk udsikt og garanterer en uforglemmelig oplevelse.
 

Sightseeing med helikopter
Sightseeing med helikopter er en fantastisk oplevelse. Udover en panoramisk udsigt ser du glitrende isgletschere, majestætiske fjelde, gennemgribende vandfald og sidst men ikke mindst fortryllende fjorde og dale. Alt i alt, en stor naturskøn oplevelse. Helikopteren har plads til maks 5 personer, og flytiden er fra 10 - 30 minutter.
 

Mikrobryggeri - lokalt øl
Ekspedisjonen Skjenkestove har eget bryggeri, og producerer øl til salg i egen bedrift. De tilbyder flere forskellige typer fadøl, som er håndlaget og baseret på gamle lokale bryggetraditioner.

Åbningstider er fredag og lørdag fra 20.00, hele året. Guidede turer og ølsmagning kan arrangeres på forespørsel. Besøg Ekspedisjonen og find ud af om du er mest til rød, hvid, bitter, dugfrisk eller staut øl fra Hardanger.


 

Sima kraftværk og Kjeåsen fjeldgård
Simadalen tilbyder to store attraktioner, besøgscenteret på Sima Kraftværk og Kjeåsen fjeldgård. Sima kraftværk er en af de største hydroelektriske kraftstationer i Europa. Vand ledes igennem underjordiske tunneller fra søer og damme på Hardangervidda til store turbiner dybt inde i fjeldet. Et besøg inkluderer en film fra konstruktionen af anlægget og tunnellerne samt et besøg 700 meter ind i fjeldsiden til turbinehallen. I størrelse svarer hallen til en 14 etages bygning. Der er guidede turer for individuelle om sommeren og for grupper hele året.

Kjeåsen fjeldgård ligger på en smal græsafsat på fjeldsiden, 650 meter over havet. Før kraftværket var bygget, var den kun tilgængelig med en brat og farlig sti. I vinterhalvåret var den ufremkommelig og folk tilbragte 3-4 måneder i total isolation. I dag er gården tilgængelig med bil og udsigten fra ørnereden tager pusten fra dig.
 

« Forrige side

Se storhytter

Se eksklusive hytter